Kurs i Isländska

Jag har länge velat lära mig isländska och jag har försökt på olika sätt via t ex YouTube. Ett tag
funderade jag även på att anmäla mig till en grundkurs i isländska på 7,5 hp vid Linnéuniversitetet, men kände inte att det var på den nivån jag hade tid och möjlighet att studera.

Så vad gör man?
Man tar saken i egna händer och peppar sig med mantran som – ”Själv är bäste dräng.”, ”Allt är möjligt.”, ”Lite är bättre än inget”, ”Att göra sitt bästa är alltid gott nog” o.s.v.

Sagt och gjort. Jag skrev därför ett inlägg i Fritidssektionens Facebookgrupp och sökte villiga personer att agera försökskaniner; ”Jag känner att jag börjar bli redo för att köra en nybörjarkurs i isländska. Jag talar inte isländska
men vill gärna lära mig. Nu har jag hittat ett bra material för utskrift och tänker hålla kursen över
Zoom. Kursen blir kvällstid, en fyrtio minuters lektion/vecka under åtta veckor.
Var med från början. Inga förkunskaper krävs”.

Intresset visade sig vara ganska stort och av gruppens drygt 100 medlemmar anmälde
sig 21 personer (några till utanför vår grupp anmälde intresse efter att ”fått nys” om att språkkursen var på gång men dessa fick besked att de behövde vänta till en eventuell ny omgång).

Gun Sundblad (Odinn) som öppnade sitt hem för mig (och fler än MIG) samt försåg oss med finfin övernattningsmöjlighet i lillstugan på tomten samt en festmåltid bestående av fantastiskt goda, närproducerade och grillade hamburgare under Sverigeritten har skickat denna fantastiska kofta på fotot. TUSEN TACK GUN

En grupp skapades för deltagarna på Messenger. I denna grupp delade vi info om material, ljudfiler inför och efter kurstillfällen samt tips och idéer. Vi har varit mellan ca 10–15 deltagare/kurstillfälle och jag måste säga att jag har tyckt att det varit oerhört roligt och fungerat mestadels bra.
Kommentarer jag fått från deltagare är ”Tiden gick jättefort!”, ”Lekfullt och roligt!”, ”Tempot är lagom.”, ”Gillar att vi fått lite flyt o fart nu.”, ”Jag tycker att det är ett bra tempo och tiden går så fort!”, ”Jättekul!”

Om intresset är stort så kan Fritidssektionen tänka sig att arrangera detta ännu en gång, under 8–10 tillfällen. Då blir det under den mörka tiden av året; oktober-december.
Om det blir av kommer vi att ta ut en låg kostnad för att få in lite pengar till sektionen. Bland annat
för att kunna köpa en hjälmkamera till Sverigeritten 2022.

Vi hade gärna sett att någon med faktiska kunskaper i isländska skulle vilja delta aktivt och vara behjälplig med frågor och uttal eller kanske ta över ansvaret för ”lärarrollen”.
All sådan hjälp skulle vara oerhört välkommen.

Har vi väckt ditt intresse för att delta eller rent av hålla i kommande kurs ber vi att ni kontaktar Marie Svensson, ordförande i Fritidssektionen, via 070 458 30 74, trusse77@gmail.com eller Messenger. Du kan självklart även ställa frågor angående kursen och/eller tipsa om lämpliga och villiga kursledare.
Fritidssektionen har arrangerat en nybörjarkurs i isländska via nätet i vinter.
Blir det en fortsättning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *